
Táplálékallergia-vizsgálat
Ezekkel a laborcsomagokkal, élelmiszerekben előforduló allergént vizsgálunk, hogy azonosítsuk, melyik okoz tüneteket.
A 20-as panellel a következő allergénekre tesztelünk:
- tojás,
- tehéntej (alfa-laktalbumin, béta-laktoglobulin, kazein),
- tőkehal,
- búzaliszt,
- földimogyoró,
- szója,
- paradicsom,
- sárgarépa,
- burgonya,
- narancs,
- alma,
- banán,
- őszibarack,
- szezámmag,
- rák,
- marhahús,
- kivi,
- zeller,
- mandula,
- mogyoró.
A 40-es panellel a következő allergénekre tesztelünk:
- sertéshús,
- marhahús,
- csirkehús,
- birkahús,
- paradicsom,
- sárgarépa,
- burgonya,
- mustár,
- tőkehal,
- rák,
- kék kagyló,
- tonhal,
- lazac,
- kivi,
- mangó,
- ananász,
- narancs,
- alma,
- banán,
- őszibarack,
- tehéntej,
- alfa-laktalbumin,
- béta-laktoglobulin,
- kazein,
- szezámmag,
- sütőélesztő,
- fokhagyma,
- zeller,
- mogyoró,
- paradió,
- mandula,
- kókuszdió,
- földimogyoró,
- tojás,
- kecsketej,
- rozsliszt,
- zab,
- kukorica,
- hajdina,
- búzaliszt.
A 108-es panellel a következő allergénekre tesztelünk:
- árpa,
- cseresznye,
- brokkoli,
- mandula,
- gliadinglutén,
- szőlőfélék (fehér, kék),
- sárgarépa,
- kesudió,
- zab,
- kivi,
- zeller,
- kakaóbab,
- rozs,
- citrom,
- chili,
- mogyoró,
- tönköly,
- nektarin,
- uborka,
- földimogyoró,
- búza,
- narancs,
- torma,
- pisztácia,
- hajdina,
- ananász,
- póréhagyma,
- szezámmag,
- lenmag,
- eper,
- olajbogyó,
- napraforgómag,
- kukorica,
- görögdinnye,
- hagyma,
- dió,
- köles,
- körte,
- burgonya,
- kókusz,
- rizs,
- szilva,
- vöröskáposzta,
- gomba mix 1 (laskagomba, sampion gomba, shiitake gomba, és rókagomba),
- gomba mix 2 (vargánya gomba, csiperke gomba)
- marhahús,
- grapefruit,
- paradicsom
- csirke
- őszibarack
- fehér répa,
- folyami rák,
- garnélarák,
- bárány,
- datolya,
- cukkini,
- lazac,
- sertés,
- bazsalikom,
- articsóka,
- tonhal,
- pulyka,
- bors (fekete, fehér)
- spárga,
- kagyló,
- tehéntej,
- fahéj,
- spenót,
- tojássárgája,
- tojásfehérje
- fokhagyma,
- zöldbab,
- szardella,
- mustármag
- borsó,
- kardhal,
- kecskesajt,
- szerecsendió
- szójabab,
- pisztráng
- kecsketej,
- oregánó
- lencse,
- nyelvhal,
- juhtej,
- petrezselyem,
- fehérbab,
- tőkehal,
- juhsajt,
- borsmenta,
- saláta,
- sörélesztő,
- joghurt,
- mék,
- madársaláta,
- sütőélesztő,
- padlizsán,
- rozmaring,
- alma,
- méz,
- cékla,
- kakukkfű,
- sárgabarck,
- kávé,
- kaliforniai paprika,
- vanília
- banán,
- fekete tea
Az ételek elfogyasztása után az allergiás panaszok változatos emésztőrendszeri, bőr- és légúti tünetek formájában jelenhetnek meg. Éppen ezért mindazoknak ajánljuk ezeket a laborvizsgálati csomagokat, akik étkezés után hányingert, görcsös hasi fájdalmat, hasmenést, a bőrön vörös foltokat, csalánkiütést, ekcéma megjelenését, viszkető érzést, vagy a légúti tünetek közül fulladást és az asztmára jellemző panaszokat éreznek, és szeretnék kideríteni, melyik táplálék-összetevő okozza őket.
Egyedi allergének
A csomagokban foglalt allergéneken felül az egyedi allergének vizsgálati díja 6 500 Ft/db.
Hogyan készüljön a vizsgálatra?
Ez a laborvizsgálat különösebb táplálkozási előkészületet nem igényel. A mintavétel megkönnyítéséhez fogyasszon az átlagosnál több folyadékot!
E-mailes laborlelet-értelmezés
A laboratóriumunkban készült vizsgálatokról kérhetnek ügyfeleink e‑mailes kiértékelést. Ha ezt igénybe veszi, akkor az elkészült leletről orvosunk általános értékelést ad, amit elküldünk önnek e-mailben.
Az e‑mailes orvosi kiértékelés díja:
10 000 Ft